Groepen uitbreiden

Wij zijn nu te bereiken!

085-4011599

Groepen uitbreiden Groningen bij verbouwing keuken

Het uitbreiden van groepen kan om tal van redenen gewenst zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan extra elektronische apparaten die aangeschaft zijn en niet op de huidige groepen passen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een elektrische kookplaat, aan een sauna of stoomcabine of bijvoorbeeld aan een jacuzzi. Al deze apparaten gebruiken veel stroom waardoor ze niet zonder meer op de huidige groepen kunnen worden aangesloten. Groepen uitbreiden in Groningen is daarom ten zeerste aan te raden als je niet zeker weet of je huidige groepen de nieuwe belasting wel aan kunnen!

Bij een verbouwing

Een groep in een meterkast is – de naam geeft het eigenlijk al een beetje weg – een groep elektronica dat bij elkaar hoort en gezamenlijk stroom aftapt van de hoofdaansluiting. Het doel van een dergelijke groep is dat overbelasting beperkt kan blijven. Elke groep is doorgaans gelimiteerd tot 16 Ampère, wat inhoudt dat bij een grote belasting de stop er uit springt – iets waar we eigenlijk allemaal al wel eens mee te maken hebben gehad.

Als deze groepen er niet zouden zijn en er dus in principe een onbeperkte belasting mogelijk is, betekent dit dat er in het geval van kortsluiting geen stop zal springen, waardoor er brand kan ontstaan. Daarom zijn de groepen dus gelimiteerd.

Mocht je grote apparaten willen aansluiten, dan zul je dus een extra groep moeten aanbrengen of laten aanbrengen. Daar dit een vrij specifieke klus is die bovendien gevaren met zich mee kan brengen als de klus niet met de juiste expertise wordt geklaard, is het ten zeerste aan te raden om hiervoor een elektricien in te schakelen. Een elektricien heeft verstand van zaken en zal voorkomen dat er storingen en kortsluitingen op zullen treden.

groepen uitbreiden Groningen