Groepenkast vervangen

Allround elektriciens

Wij zijn deskundig in het aanpakken van elektraproblemen.

24-uurs storingsdienst

U kunt ons 24 per dag bereiken voor het aanpakken van elektraklussen.

Spoedig ter plaatse

Heeft u met spoed een elektricien nodig? Wij komen direct naar u toe!

Vakkundig personeel

Onze goed opgeleide vakmannen hebben uitgebreide ervaring binnen het vak.

Wij zijn nu te bereiken!

050-7820444

Groepenkast laten vervangen in Groningen

De stroom in huis wordt verdeeld over verschillende groepen. Wanneer u uw meterkast bekijkt, valt dit direct op. Vroeger werd iedere groep voorzien van een stop. Zodra er sprake was van kortsluiting smolt de draad in de stop en sloeg deze door. Tegenwoordig bestaan de meeste groepenkasten uit automaten. Bij overspanning slaat er automatisch een schakelaar om, waardoor de stroom wordt uitgeschakeld. Bevat uw groepenkast nog wel stoppen? Dan raadt onze elektricien uit Groningen u aan de groepenkast te vervangen. Doe dit niet zelf, maar laat dit over aan onze professionals.

Waarom groepenkast vervangen?

Veel mensen zien niet in waarom zij hun groepenkast zouden vervangen. Indien alles nog goed werkt, lijkt dit niet nodig. Nodig is het ook niet direct, maar verstandig is het zeker wel. Een woning met een stoppenkast is namelijk een stuk minder veilig dan een woning met automaten. Naast de veiligheid vergroot een moderne groepenkast ook het gebruiksgemak van uw installatie. Zo hoeft u bij kortsluiting niet telkens meer de stoppen te vervangen. Het volstaat in dat geval om de schakelaar om te zetten en u beschikt weer over stroom. Althans, wanneer de kortsluiting verholpen is. Een moderne groepenkast heeft dus vele voordelen.

Laat onze elektricien uw groepenkast vervangen

Veel mensen denken betrekkelijk makkelijk over een groepenkast vervangen in Groningen. Toch komt er heel wat meer bij kijken dan u vermoedelijk denkt. Zo is het ten eerste van belang dat u veilig te werk gaat. U werkt immers met elektra, waardoor de kans op gevaarlijke situaties altijd op de loer ligt. Ten tweede is het gewoon een bijzonder complexe klus. De verschillende stroompunten moeten immers wel goed op de groep aangesloten worden. Gebeurt dit niet? Dan werken de stroompunten ook niet. Bovendien is de kans op bijvoorbeeld een brand als gevolg van kortsluiting aanzienlijk groter. Hier hoeft u niet bang voor te zijn wanneer u uw groepenkast in Groningen laat vervangen door onze elektricien. Voor ons is dit namelijk gesneden koek. De groepen worden juist geïnstalleerd, waardoor u de stroom in huis zonder problemen of gevaar kunt gebruiken.

Een groepenkast vormt het kloppende hart van iedere woning in Groningen. Op deze plek komt de stroom uw woning binnen en wordt deze verdeeld over de rest van het huis. Het is dan ook belangrijk dat deze installatie degelijk is. Is de elektra niet goed aangesloten op uw groepenkast? Dan kunt u problemen ervaren. Zo heeft u mogelijk geen beschikking over stroom in (een deel van) uw woning. Daarom is het belangrijk dat uw groepenkast altijd juist wordt samengesteld. Voor het samenstellen van uw groepenkast kunt u een beroep doen op onze elektricien uit Groningen.

Groepenkast op de juiste wijze samengesteld


Het samenstellen van een groepenkast is een vak apart. Allereerst moet alles natuurlijk op de juiste wijze aangesloten worden. Daarbij komt dat uiteraard ook goede materiaal gebruikt moet worden. Wilt u er zeker van zijn dat het juiste materiaal gebruikt wordt en uw groepenkast goed wordt samengesteld? Doe dan een beroep op onze elektricien uit Groningen. Onze professionele elektriciens worden namelijk vaak ingeschakeld voor het samenstellen van een groepenkast in Groningen. Voor ons kent een groepenkast dan ook geen geheimen meer. Onze elektricien uit Groningen heeft uw groepenkast dan ook binnen no time samengesteld. Het inschakelen van onze vakman gaat gepaard met kosten, maar de kans op problemen wordt tot een minimum beperkt. Het is uw geld dus zeker waard.

Waarom niet zelf een groepenkast samenstellen?


Sommige inwoners uit Groningen denken dat zij zelf wel even een groepenkast kunnen samenstellen. Heeft u ervaring met elektra? Dan bent u waarschijnlijk zelf in wel staat werk aan de installatie uit te voeren. Indien u zelf niet eerder met elektra heeft gewerkt, raden wij u dit niet aan. Waarom niet? Gewoonweg omdat er grote problemen kunnen ontstaan bij een verkeerde samenstelling. In het ergste geval ontstaat er brand in uw groepenkast door het verkeerd aansluiten van de elektra op de groepenkast. Daarom raden wij u aan uw groepenkast altijd samen te laten stellen door onze elektricien uit Groningen!

groepenkast-vervangen