Veelgestelde vragen

Wij zijn nu te bereiken!

050-7820444

Direct een antwoord op uw vraag

Hieronder leest u alle veelgestelde vragen van onze klanten. Op deze manier kunnen we u snel van dienst zijn. Staat uw vraag er niet tussen? Geen probleem, neem contact met ons op door te bellen naar 050-7820444.

We verlenen meerdere diensten:

  • Storingen
  • Kortsluiting
  • Aanleggen elektra
  • Elektra bij verbouwingen

Wij zijn werkzaam in Groningen en omstreken.

Dit kunt u eenvoudig doen, door te bellen naar 050-7820444.

Kortsluiting is vervelend, u zit ineens in het donker en uw apparaten werken niet meer. Gelukkig is het probleem relatief gemakkelijk te verhelpen, waardoor u snel weer door kunt met uw dag. In de meterkast vindt u de aardlekschakelaar. Als deze is omgeslagen, kunt u de aardlekschakelaar weer terugzetten. Slaat de aardlekschakelaar meteen weer om? Dan kunt u het beste alle stekkers uit het stopcontact halen en deze om beurten weer inpluggen, zodat u erachter kunt komen welk apparaat een probleem vormt.

Het is handig om te controleren of de stroomstoring ook buiten je huis is. Dit kun je doen door te checken of alle zekeringen in de meterkast nog heel zijn, maar ook door te vragen of uw buren ook last hebben van de stroomstoring. Daarna moet u de stroomstoring melden, zodat deze melding door kan worden gegeven aan uw netbeheerder. Zij zullen vervolgens de nodige stappen ondernemen om het probleem op te lossen.

Alle elektrische apparaten in uw huis moeten zijn opgenomen in een bepaalde groep in de meterkast. Wanneer u meer elektrische apparaten wilt gebruiken, zult u moeten controleren of de groepenkast moet worden uitgebreid. U kunt maximaal 16 ampère verbruiken per groep, daarna moet u de groepenkast gaan uitbreiden om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor advies kunt u daarnaast altijd contact opnemen met Elektricien service Groningen.

Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. Om kortsluiting te voorkomen, moet u dus overbelasting voorkomen. Als een stekker erg warm aanvoelt is dit vaak een teken van potentiële overbelasting van een apparaat, houd dit dus in de gaten. Ook het verkleuren van een stopcontact en een aangebrande geur zijn waarschuwingstekens van overbelasting en dus een eventuele kortsluiting. Om kortsluiting te voorkomen moet u deze zaken dus goed blijven controleren, zo kunt u namelijk op tijd actie ondernemen.

Er zijn lampen die duurzamer en spaarzamer zijn dan andere lampen. U kunt dus zeker energie besparen met bepaalde lampen. Gloeilampen zijn niet aan te raden, deze lampen verbruiken namelijk ontzettend veel energie. Ledlampen zijn daarentegen wel erg zuinig. Ledlampen zijn zelfs ongeveer 50 procent zuiniger dan spaarlampen en zijn daarom een hele goede keuze als u op uw energieverbruik wilt letten. Ook zijn ledlampen vaak te dimmen, waardoor er ook energie bespaard kan worden.

Kortsluiting in Groningen