Storingsdienst

Wij zijn nu te bereiken!

050-7820444

Storingsdienst in Groningen

Een storing aan de elektra in uw woning is vanzelfsprekend erg vervelend, u wilt immers gewoon televisie kunnen kijken, de oven kunnen gebruiken en niet onbelangrijk, ook de verlichting in- en uitschakelen. De oorzaak van een storing is vaak echter moeilijk te vinden in woningen, laat staan te herstellen. Een gesmolten kabel onder uw vloer of tussen de muren, kortsluiting in een elektrisch apparaat, enzovoorts, het zijn plekken waar u zelf wellicht niet direct kijkt. Om toch een oplossing te bieden voor de storing, kunt u onze storingsdienst in Groningen inschakelen. Zij hebben een ruime ervaring met het verhelpen van storingen en zijn daarbij dag en nacht voor u beschikbaar.

Wanneer een storingsdienst in Groningen benaderen?

De storingsdienst in Groningen is dag en nacht bereikbaar, zo kunnen problemen aan uw elektra altijd verholpen worden. Het is raadzaam de storingsdienst te bellen, als het vervangen van gesprongen stoppen in uw meterkast of het omzetten van de aardlekschakelaar geen zin lijken te hebben. In dit geval kan er sprake zijn van kortsluiting of bijvoorbeeld een overbelasting van het elektriciteitsnet in uw woning.

Onze monteurs komen bij u langs om de oorzaak van de storing te traceren en u direct een oplossing te bieden. Soms zal deze oplossing niet structureel zijn en raden we u aan om bijvoorbeeld een extra groep aan uw meterkast toe te voegen. Eventueel kunnen onze monteurs dit de volgende dag voor u doen, zodat storingen aan de elektra in uw woning voortaan zo goed mogelijk voorkomen worden.

Hoe ontstaat een storing

Een storing in uw elektra is een vervelend probleem. U kunt in dat geval namelijk één of meerdere elektrische apparaten in huis niet meer gebruiken. Voor veel mensen is het vaak gissen hoe zo’n storing eigenlijk kan ontstaan. Er is namelijk geen vaste oorzaak van een storing. Een storing kan ontstaan als gevolg van verschillende problemen. Kortsluiting is één van de belangrijkste oorzaken. Een dergelijke storing zorgt er vaak voor dat u een elektrische apparaat niet meer kunt gebruiken. Dit zit hem vaak in het snoer. De kans is zelfs aanwezig dat u alle apparaten op de betreffende groep niet meer kunt gebruiken. Kortsluiting kan er namelijk voor zorgen dat de aardlekschakelaar in uw meterkast uitvalt. Naast kortsluiting kan een storing ook veroorzaakt worden door een blikseminslag. De elektrische installatie in uw woning krijgt dan namelijk een verhoogde spanning te verwerken. Dit kan voor problemen zorgen. Tot slot kan een storing ook nog ontstaan door een defect in uw elektrische installatie, oftewel uw meterkast.

Wat kunt u zelf doen aan een storing?

Heeft u te maken met een storing? Dan wilt u dit zo snel mogelijk verhelpen. Logisch, want dankzij een storing kunt u elektrische apparaten niet meer gebruiken. Om het probleem te verhelpen, moet u eerst op zoek naar de oorzaak. Kijk hiervoor altijd eerst in uw meterkast. Is er een schakelaar omgeslagen? Dan zit het probleem in één van de maximaal vier groepen die achter uw aardlekschakelaar zitten. Om te kijken of het probleem in één van de apparaten zit, verwijdert u eerst alle stekkers achter de betreffende groep. Zet de schakelaar vervolgens weer omhoog. Plug de stekkers één voor één weer in. Vliegt de stroom er opnieuw af zodra u de stekker van een apparaat in het stopcontact steekt? Dan wordt de storing veroorzaakt door dit apparaat.

Schakel een elektricien in

Zoals gezegd hoeft een storing niet veroorzaakt te worden door kortsluiting. Indien het geen kortsluiting betreft, is het probleem aanzienlijk lastiger te vinden. Mogelijk lukt het u zelfs wel helemaal niet om de oorzaak te achterhalen. Laat het er zeker niet bij zitten, want de storing verdwijnt nooit vanzelf. Doe daarom een beroep op onze elektricien in Groningen. Onze medewerkers hebben een storing in uw elektra namelijk binnen de kortste keren opgespoord. Bovendien kunnen zij het probleem direct voor u verhelpen. U blijft dus nooit lang zitten met een storing als u onze elektricien in Groningen inschakelt!

storingsdienst Groningen
elektrotechniek Groningen