Kortsluiting

Wij zijn nu te bereiken!

050-7820444

Kortsluiting in Groningen laten verhelpen

Heeft u te maken met een kortsluiting in Groningen? Schakel in dat geval zo snel mogelijk hulp van onze elektriciens in. Het verhelpen van de kortsluiting is noodzakelijk om een stroomstoring op te kunnen lossen. Daarbij kan een kortsluiting verschillende andere consequenties hebben. Wist u bijvoorbeeld dat een kortsluiting in het ergste geval in een brand resulteert? Ook kunnen elektronische apparaten beschadigd raken door de kortsluiting. Op deze pagina leest u meer over hetgeen onze elektriciens bij een kortsluiting in Groningen voor u kunnen doen.

Ontstaan van een kortsluiting in Groningen

Een kortsluiting kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan twee elektriciteitskabels, waarvan het omhulsel kapot is gesmolten. Op het moment dat beide kabels elkaar raken, ontstaat er een grote hoeveelheid stroom. We spreken op zo’n moment van een kortsluiting. Ook kan een kortsluiting het gevolg zijn van vocht wat bij de elektra gekomen is. Denk aan vocht van een lekkende waterleiding, vocht door doorslaand vocht in een muur, enzovoorts. U merkt de kortsluiting aan het feit dat u geen elektra meer kunt gebruiken. Het vervangen van de stop in de meterkast zal logischerwijs geen effect hebben in zo’n situatie.

Oplossen van een kortsluiting in huis

Wanneer een kortsluiting in elektrische apparaten is ontstaan, zoals een wasmachine of een koffiezetapparaat, is het oplossen hiervan relatief eenvoudig. U kunt deze apparaten stuk voor stuk uit het stopcontact trekken, de gesprongen stop vervangen en de apparaten opnieuw inschakelen. Als de stop wederom uit de meterkast springt, heeft u de boosdoener gevonden. U kunt het apparaat vervangen om van de kortsluiting verlost te zijn. Mocht de kortsluiting veroorzaakt zijn door schade aan elektriciteitskabels in huis, dan heeft u de hulp van onze elektriciens nodig. Onze elektriciens sporen de bron van de kortsluiting voor u op en zorgen voor een passende oplossing. In veel gevallen zullen elektriciteitskabels opnieuw getrokken moeten worden.

Met spoed een elektricien in Groningen inschakelen

Voor het laten oplossen van een kortsluiting hoeft u niet tot een volgende werkdag te wachten. U kunt terecht bij onze spoedelektricien in Groningen. De spoedelektricien staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor mensen klaar, om kortsluitingen en verschillende andere soorten problemen op het gebied van elektra te verhelpen. U moet er immers niet aan denken, dat u als gevolg van een kortsluiting een lange tijd zonder stroom door moet komen. Waar in huis is er bij u een kortsluiting in Groningen ontstaan?

Kortsluiting in Groningen