Wegwerken van bekabeling, waarom?

Heeft u een uitbouw gerealiseerd? Of wilt u nieuwe stroompunten in een bestaand deel van uw woning? Dan moet er allereerst nieuwe elektra worden aangelegd. Hierbij is het van belang dat u de stroomkabels op de juiste manier aansluit. Dit geldt niet alleen voor de stroompunten zelf. Elektra moet namelijk ook worden aangesloten in uw meterkast. Naast het aansluiten is wegwerken uiteraard ook belangrijk. Dit moet natuurlijk wel netjes gebeuren. Het is namelijk geen gezicht wanneer de elektriciteitsleidingen over uw muur en plafond lopen, denk er dus aan om uw bekabeling weg te werken.

Frees het leidingwerk in de muur of vloer

Indien u in een relatief nieuwe woning woont, zijn elektriciteitsleidingen ongetwijfeld goed weggewerkt. De kans is groot dat alles netjes in de vloer of muur gefreesd is. Bij frezen wordt er een inkeping gemaakt in uw vloer of muur. Hier wordt het leidingwerk vervolgens in verwerkt, waardoor er een egaal oppervlak ontstaat. Naast het leidingwerk worden ook wandcontactdozen vaak in de muur verwerkt. Zo voorkomt u dat schakelaars en stopcontacten een blok op uw muur vormen. Dit ziet er een stuk minder strak uit dan wanneer alles in uw muur is weggewerkt. Voor het frezen van leidingen moet u over een frees beschikken. Heeft u geen ervaring met dit apparaat? Overweeg dan om het werk uit te besteden aan een elektricien.

Elektricien werkt uw kabels weg

Kunt u zelf niet overweg met een frees? Of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om dit zelf te doen? Dan doet u er goed aan een elektricien in te schakelen. Hij weet namelijk als geen ander hoe hij de elektra in uw woning weg moet werken. Overigens schakelt u zo’n professional niet alleen in voor het wegwerken van de bekabeling. Hij kan de stroom in uw woning namelijk ook aansluiten. Het inschakelen van een elektricien kost u inderdaad geld. U bent zodoende echter wel verzekerd van een juiste aansluiting en dus van stroom. Wanneer u zelf aan de slag gaat met het aanleggen van stroom is dit natuurlijk nog maar de vraag.