Het klussen met elektriciteit vraagt over het algemeen dat je goed op je hoede bent. Zeker als je gaat werken met elektriciteitsdraden waar spanning op staat, is het aan te raden goed na te denken over de mogelijke gevolgen van een verkeerde handeling. Het is, met andere woorden, zaak om veilig verlichting aan te leggen. Natuurlijk kun je een elektricien vragen om het werk voor je te doen, maar daarmee kun je geen kosten besparen. Neem in ieder geval altijd de volgende tips in acht, dan beperk je de kans op ongelukken.

Controleer altijd de spanning

elektriciteit aanleggenDit kun je doen door een spanningsmeter te gebruiken of door simpelweg alle stroom eraf te halen. In het laatste geval ben je zeker dat je niet tegen problemen aan loopt bij het aanleggen van de stroom. Of het noodzakelijk is om het hele huis plat te leggen, dat hangt even van de werkzaamheden die je gaat doen. Als je spotjes gaat monteren en je moet daarvoor stroomdraden verleggen of misschien zelfs onderdelen van een groep vervangen of verplaatsen, dan kan het geen kwaad om de stroom er helemaal af te halen.

Werk altijd uitgerust

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de kans op ongelukken met elektriciteit wordt alleen maar groter op het moment dat je niet uitgerust bent. Probeer dus te voorkomen dat je met je brakke kop na een avond doorhalen aan de klus gaat, maar slaap goed en wees voorzichtig als je echt gaat klussen.